ویدئو وال و نمایشگر صنعتی

معرفی انواع نمایشگر ویدئو وال؛ کدام نمایشگر ویدئو وال برای شما بهتر است؟

انواع نمایشگر ویدئو وال را بسته به نیاز خود انتخاب کنید.
زمان مطالعه: 6 دقیقه

انواع نمایشگر ویدئو وال شامل چهار مورد است؛ نمایشگر‌های LCD که طول عمر بالایی دارند، نمایشگر‌های LED که تصاویری یکپارچه و باکیفیت تولید می‌کنند، نمایشگر‌های OLED که کنتراست و عمق تصویر خوبی ارائه می‌کنند و نمایشگر‌های DLP که سرعت پاسخگویی در آن‌ها بالا است.

در این نوشته از نیوتک به سراغ بررسی این چهار نمونه از نمایشگر دیواری می‌رویم و ویژگی‌ها، مزایا و معایب هر کدام را به‌طور دقیق بررسی خواهیم کرد. در انتها نیز نکات خرید نمایشگر ویدئو وال مناسب را به شما یادآور می‌شویم. اگر نمی‌دانید بهترین نمایشگر ویدئو وال برای استفاده شما کدام است، این نوشته از نیوتک را از دست ندهید. (پیشنهاد ویژه: خرید ویدیو وال)

نمایشگر LCD در ویدئو وال‌‌ها

نمایشگر‌های ال‌سی‌دی (Liquid Crystal Display) از کریستال‌های مایع بین ۲ شیشه پلاریزه ساخته‌ شده‌اند که نور را روی صفحه به نمایش در می‌آورند. LCD‌ها می‌توانند به صورت ۲۴ ساعته کار کنند و عمر طولانی دارند.

بیشتر ویدئو وال‌های LCD، از چندین نمایشگر جداگانه تشکیل شده‌اند که با قرار گرفتن کنار هم یک تصویر واحد را می‌سازند. به همین خاطر در این تصویر خطوط سیاهی وجود دارد که در واقع مرز هر نمایشگر با نمایشگر کناری است. این خطوط ممکن است به تجربه کاربری افراد تماشاگر آسیب بزند. 

فردی در حال نصب یکی از نمایشگر‌های LCD در سیستم ویدئو وال است.
برای استفاده از نمایشگر LCD، همه اجزای ویدئو وال باید به درستی نصب و به‌ یکدیگر متصل شوند.

ویژگی‌های نمایشگر LCD 

  • کیفیت تصاویر: وضوح و کیفیت تصاویر در این نوع ویدئو وال‌ها بالا است؛ اما ممکن است در زاویه دید تماشاچی‌ها محدودیت‌هایی ایجاد کنند.
  • سطح رنگ: دقت رنگی نمایشگر LCD بسته به نوع مانیتور انتخابی، متفاوت است.
  • سطح کنتراست: ال‌سی‌دی‌ها می‌توانند به کنتراست‌های بالا دسترسی داشته باشند؛ اما این کنتراست‌ها معمولاُ ثبات ندارد و در طول نمایش یک ویدئو پایدار نیست.
  • شرایط نصب و نگهداری: نمایشگر‌های ال‌سی‌دی نصب ساده‌ای دارد؛ اما نور پس زمینه آن را باید به صورت دوره‌ای تعویض کنید.
  • سطح انرژی مصرفی: ال سی‌ دی‌ها از میزان برق بالاتری نسبت به انواع دیگر نمایشگر ویدئو وال استفاده می‌کنند.

دیگر مزایا و معایب نمایشگر ‎LCD در ویدئو وال را در جدول زیر می‌بینید:

مزایامعایب 
وضوح بالای تصویراستفاده در محیط‌های داخلی و خارجیاندازه‌‌های متنوعقیمت کمتر زوایای دید محدودتولید گرما در حین نمایش تصاویر

از این نمایشگر‌ها بیشتر دراتاق‌های کنفرانس و مراکز تحقیقات استفاده می‌شوند که نور محیطی کمتری دارند و باعث می‌شود تا تصاویر کیفیت مطلوبی داشته باشند.

مطالعه بیشتر: تلویزیون شهری دات پیچ چیست و چه تفاوتی با ویدئو وال دارد؟

نمایشگر LED در ویدئو وال‌ها

نمایشگر‌های ال‌ای‌دی (Light Emitting Diode) نیز از کریستال مایع برای نمایش تصویر استفاده می‌کنند؛ اما نور پس زمینه آن‌ها توسط دیود‌های LED تامین می‌شود. تکنولوژی ساخت نمایشگر‌های LED، جدید‌تر از نوع LCD است و به همین خاطر کیفیت تصاویر و طول عمر آن‌ها بالاتر است.

استفاده از ویدئو وال LED در دکوراسیون داخلی خانه
ویدئو وال‌های LED می‌توانند در دکوراسیون داخلی خانه‌ها نیز استفاده شوند.

ویژگی‌های نمایشگر LED

  • کیفیت تصاویر: در نمایشگر‌های LED، تصاویر وضوح بالایی دارند و معمولا حاشیه‌ای بین دو مانیتور در ویدئو وال وجود ندارد.
  • سطح رنگ: رنگ تصاویر در این نوع نمایشگر‌ها بسیار واقعی و دقیق است و وفاداری زیادی به رنگ‌های اولیه در ویدئو دارند.
  • سطح کنتراست: این نمایشگر‌ها حتی در محیط‌هایی با نور شدید، کنتراست بالا و با ثباتی دارند.
  • شرایط نصب:  نصب ویدئو وال‌های LED ممکن است هزینه‌بر باشند؛ اما به خاطر طول عمر بالا معمولاً نیازی به تعمیر ندارند.
  • مصرف انرژی:  اگر از نمایشگر‌های LED با تکنولوژی جدیدتر استفاده کنید، مصرف انرژی در آن‌ها بسیار کمتر است.

مزایا و معایب نمایشگر LED در ویدئو وال‌ها را در جدول زیر می‌بینید:

مزایامعایب
حاشیه‌های حداقلیروشنایی بسیار بالا مناسب برای استفاده در محیط‌هایی با نور شدیدطول عمر بالاتر هزینه‌های نگهداری پایین‌ترقیمت بالاتر نیاز به فاصله مناسب تماشاگران برای وضوح 

از نمایشگر‌های LED می‌توان در محیط‌های داخلی و خارجی استفاده کرد.

نمایشگر OLED در ویدئو وال

نمایشگر‌های اولد یا Organic Light Emitting Diode توانایی تولید نور را دارند و هر یک از پیکسل‌های آن‌ها می‌تواند به تنهایی روشن یا خاموش شود. به همین خاطر کیفیت تصاویر و کنتراست رنگ‌های مشکی و سفید در آن‌ها بسیار بالاتر  و مصرف برق آن‌ها در محیط‌های کم‌نور بسیار کمتر از دو نمایشگر قبلی است. 

 تصویر در نمایشگر OLED عمق و شفافیت زیادی دارد.
به خاطر تکنولوژی‌های به کار رفته در نمایشگر OLED، تصاویر عمق و کنتراست بسیار بالایی دارند.

ویژگی‌های نمایشگر OLED

  • کیفیت تصاویر: تصاویر نمایشگر OLED بسیار شفاف هستند و زاویه دید آن‌ها وسیع است.
  • سطح رنگ: اگر قصد دارید ویدئویی با رنگ‌های زنده و پر انرژی را به نمایش درآورید، بهترین گزینه برای شما نمایشگر‌های اولد هستند.
  • سطح کنتراست: کنتراست عالی یکی از مهم‌ترین برتری‌های نمایشگر‌های OLED است. 
  • شرایط نصب: این نمایشگر‌ها نسبت به رطوبت بسیار حساس هستند و به همین خاطر باید آن‌ها را در محیط‌های داخلی بدون رطوبت نصب کنید.
  • مصرف انرژی: نمایشگر‌های اولد در محیط‌های کم‌نور مصرف انرژی کمتری دارند؛ اما در محیط‌های روشن برق زیادی مصرف می‌کنند.

مزایا و معایب نمایشگر OLED را در جدول زیر مشاهده می‌کنید:

مزایامعایب
کیفیت تصاویر بسیار بالابسیار نازک انعطاف پذیر برای ایجاد ویدئو وال مدورزمان پاسخگویی سریعطول عمر پایینهزینه‌های نگهداری بالاقیمت بسیار بالامحدودیت در اندازه‌های بزرگ

پس اگر به دنبال نمایشگری هستید که توانایی پردازش تصاویر با گرافیک سنگین یا ویدئو‌های حجیم را داشته باشد، خرید ویدئو وال ‌‌OLED برای شما مناسب است.

نمایشگر DLP در ویدئو وال

نمایشگر دی‌ال‌پی (Digital Light Processing) از تراشه‌های آیینه‌ای کوچکی تشکیل شده که با چرخش نور، تصویر را به نمایش می‌گذارند. تصاویر این نوع نمایشگر کیفیت بالایی دارند و رنگ‌های آن زنده و واقعی هستند. نسبت کنتراست بالای این ویدئو وال‌ها باعث می‌شود تا تصاویر و ویدئو‌‌ها عمق بالایی داشته باشند.

استفاده از ویدئو وال DLP در اتاق‌های کنفرانس 
ویدئو وال‌های DLP می‌توانند جزئیات را به صورت دقیق به نمایش در بیاورند و از این رو برای استفاده در اتاق‌های کنفرانس مناسب هستند.

ویژگی‌های نمایشگر DLP

  • کیفیت تصاویر: تصاویر نمایشگر‌های دی‌ال‌پی عمق خوبی دارند.
  • سطح رنگ: دقت رنگی در نمایشگر‌های ‌DLP کمتر از نمونه‌های ال‌ای‌دی یا اولد است.
  • سطح کنتراست:  کنتراست یا تفاوت رنگی در این نمایشگر‌ها بالا است؛ اما ثابت نمی‌‌مانند.
  • شرایط نصب: نصب نمایشگر‌های دی ال پی به خاطر تکنولوژی‌های جدید، ممکن است هزینه بیشتری داشته باشد.
  • مصرف انرژی:  مصرف انرژی در این نمایشگر‌ها متوسط است.

 خلاصه مزایا و معایب نمایشگر DLP را در جدول زیر می‌بینید:

مزایامعایب
نسبت کنتراست بالاعمر طولانی و بدون نیاز به تعمیرات دوره‌ایسازگاری با محیط‌های دارای نور زیاد سرعت پاسخگویی بالاقیمت بالامشکل در سایز تصاویر در برخی از مدل‌هاعدم توانایی تنظیم کنتراست و روشنایی در برخی از مدل‌ها

از نمایشگر‌های DLP بیشتر در محیط‌های خارجی که نور شدیدی دارند استفاده می‌شود؛ چراکه می‌توانند کنتراست را حتی در نور زیاد حفظ کنند.

نکات انتخاب نمایشگر مناسب برای ویدئو وال مد نظر شما

حالا که با انواع نمایشگر ویدئو وال آشنا شدید، شاید ندانید کدام یک از این موارد مناسب شما هستند؟ برای انتخاب نمایشگر ویدئو وال به این نکات دقت کنید:

  • قیمت ویدئو وال: درست است که نمایشگر‌های LED و LCD کیفیت بالاتری دارند؛ اما قیمت ویدئو‌ وال‌هایی با نمایشگر LCD، مقرون به صرفه‌تر است.
  • محیط نصب: اگر محل نصب ویدئو وال نور‌های روشن زیادی دارد، بهتر است به سراغ خرید ویدئو وال‌های LED بروید که در نور‌های تیز هم کیفیت تصویر خود را حفظ می‌کنند.
  • نوع محتوا: نمایشگری که انتخاب می‌کنید باید با نوع و کیفیت محتوای مورد نظر برای نمایش در آن هماهنگ باشد. اگر محتوای شما تراکم پیکسلی بالا و گرافیک سنگینی دارد به سراغ خرید نمایشگر OLED ویدئو وال بروید.
  • طول عمر: اگر می‌خواهید طول عمر ویدئو وال بالا باشد، نمایشگر‌های LED را انتخاب کنید.
  • نیاز به  تعمیر مداوم: اگر دوست ندارید به صورت دوره‌ای به برای تعمیر ویدئو وال هزینه نکنید، بهتر است گزینه نمایشگر OLED را از انتخاب‌های خود حذف کنید؛ چرا که نمایشگر‌های OLED برای جلوگیری از سوختن، نیاز به تعمیرات مداوم دارند.

انتخاب نمایشگر دیواری مناسب، نیاز به بررسی دقیق شرایط و توقعات شما از سیستم‌ پخش ویدئو دارد. به همین خاطر اگر هنوز هم نمی‌دانید بهترین نمایشگر ویدئو وال مناسب برای شما کدام است، با متخصصان تیم نیوتک تماس بگیرید تا شما را در این راستا راهنمایی کنند.

خرید نمایشگر ویدئو وال اصل و باکیفیت از نیوتک

در این نوشته با انواع نمایشگر ویدئو وال آشنا شدید و ویژگی‌های هر یک را دانستید. یکی از مهم‌ترین نکاتی که کیفیت تصاویر ویدئو وال را تضمین می‌کند این است که نمایشگر مد نظر خود را از یک فروشگاه معتبر خرید کنید؛ چرا که خرید یک نمایشگر دیواری تقلبی باعث می‌شود بودجه خود را از دست بدهید و هرگز کارایی مد نظر را از ویدئو وال دریافت نکنید.

مجموعه نیوتک از سال ۱۳۹۳ فعالیت‌ خود را در زمینه تکنولوژی‌های تعاملی آغاز کرده است و بهترین ویدئو وال‌ها و سیستم‌های تعاملی را در اختیار شما قرار می‌دهد. اگر به دنبال خرید نمایشگر ویدئو وال هستید، نیوتک را فراموش نکنید.

سوالات متداول:

کدام یک از انواع نمایشگر ویدئو وال برای محیط‌های داخلی با نور کم مناسب هستند؟

نمایشگرهای LED و OLED برای محیط‌های داخلی با نور کم مناسب‌تر هستند؛ زیرا نسبت کنتراست بالاتر و دقت رنگ بهتری دارند.

چه تفاوتی بین نمایشگرهای ویدئو وال 4K و 1080p وجود دارد؟

تفاوت اصلی بین نمایشگرهای 4K و 1080p در وضوح تصویر است. تعداد پیکسل‌های نمایشگرهای 4K چهار برابر نمایشگرهای 1080p است که در نتیجه تصاویر واضح‌تر و دقیق‌تری ارائه می‌کنند.

چه تفاوتی بین نمایشگرهای ویدئو وال منحنی و صاف وجود دارد؟

نمایشگرهای دیواری خمیده یا منحنی به گونه‌ای طراحی شده‌اند که با قرار گرفتن در اطراف میدان دید بیننده، تجربه تماشای بهتری را ارائه دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + ده =