ویدئو وال و نمایشگر صنعتی

کیفیت فول اچ دی چیست؟ و چه تفاوتی با hd دارد؟

تصویری از یک مانیتور با کیفیت فول اچ دی روی یک میز
زمان مطالعه: 4 دقیقه

در دنیای پرشتاب و پرفشار امروزی که تلویزیون‌ها و مانیتورهای مختلف وارد تمام ادارات و خانه‌ها شده‌اند، اهمیت مسائلی مثل کیفیت تصویر و تجربه بصری بیشتر شده است. به همین خاطر، تولیدکننده‌ها استانداردها و کیفیت‌های مختلفی مثل کیفیت فول اچ دی و اچ‌دی را توسعه داده‌اند تا این تجربه بصری بهتر شود. ما هم در این مقاله از نیوتک تصمیم گرفته‌ایم درباره کیفیت فول اچ دی، تفاوت full hd با hd و نقش آن‌ها در کیفیت تصویر صحبت کنیم.

کیفیت hd چیست؟

کیفیت hd در صفحه‌های نمایش نشان‌دهنده یک استاندارد رزولوشن برای نمایش تصاویر مختلف است. استاندارد hd کوتاه‌شده عبارت «High Definition» و به معنی «وضوح بالا» است و با ارائه رزولوشن بالا، تصاویر را با جزئیات بیشتر و وضوح بهتری نمایش می‌دهد. رزولوشن نشان‌دهنده تعداد پیکسل‌هایی است که در یک صفحه نمایش وجود دارد و هر چقدر که بیشتر باشد، کیفیت آن افزایش می‌یابد.

کیفیت HD تا حدودی می‌تواند ترکیب‌های رنگی مختلف را به صورت زنده و شفاف نشان دهد و تجربه کاربری نسبتاً خوبی را هنگام نمایش تصاویر و ویدئوهای مختلف ایجاد کند. با این حال با گذشت زمان و به تدریج نسخه‌های پیشرفته‌تری از استاندارد hd به وجود آمد. این استاندارد به طور کلی به ۲ گروه اصلی تقسیم می‌شود:

  1. کیفیت HD Ready که به رزولوشن ۱۲۸۰ × ۷۲۰ پیکسل (۷۲۰ پیکسل در ارتفاع و ۱۲۸۰ پیکسل در عرض) اشاره دارد.
  2. کیفیت Full HD که با رزولوشن ۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل مشخص می‌شود و در بخش بعد بیشتر با آن آشنا خواهیم شد.

کیفیت فول اچ دی چیست؟

کیفیت Full HD در صفحه‌های نمایش یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین استانداردهایی است که در سال‌های گذشته توسعه یافته است. این استاندارد با رزولوشن ۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل (۱۰۸۰ پیکسل در ارتفاع و ۱۹۲۰ پیکسل در عرض) وضوح و دقت تصاویر را به شدت افزایش می‌دهد.

تفاوت تصویری از طبیعت در سه کیفیت فول اچ دی، اچ دی و اس دی (از سمت راست به چپ)
رزولوشن کیفیت SD یا 480P به ۷۲۰ پیکسل در عرض و حداکثر ارتفاع ۵۷۶ پیکسل می‌رسد. این کیفیت در حال حاضر کاربرد زیادی ندارد؛ اما در گذشته اکثر فیلم‌های دی‌وی‌دی قدیمی با استفاده از آن تولید می‌شد.

کیفیت Full HD برای اولین بار توسط شرکت NHK در سال ۱۹۹۴ معرفی شد. در ابتدا، این استاندارد توسط شبکه‌های تلویزیونی و سینمایی برای تولید و پخش محتواهای باکیفیت استفاده می‌شد اما با پیشرفت تکنولوژی و افزایش تقاضای مصرف‌کنندگان، به تلویزیون‌ها و مانیتورها هم راه یافت.

در سال ۲۰۰۰، شرکت سونی اولین تلویزیون Full HD را معرفی کرد و این تکنولوژی در سال‌های بعد به طور گسترده‌تری با استقبال شرکت‌ها و مصرف‌کنندگان مواجه شد. با ورود دستگاه‌های هوشمند و تلفن‌های همراه با صفحه‌های Full HD، تجربه تماشای ویدیوها و بازی‌ها هم به طور قابل‌توجهی بهبود یافت.

از آن زمان تاکنون، جایگاه Full HD به عنوان یک استاندارد عمومی در بازار تلویزیون‌ها، مانیتورها و نمایشگرهای مختلف تثبیت شده و به خاطر قیمت و کیفیت مناسب خود محبوبیت زیادی دارد. با این وجود، در حال حاضر استانداردهای پیشرفته‌تری مثل استاندارد 4K و 8K هم به وجود آمده‌اند که کیفیت آن‌ها بهتر از استاندارد فول اچ دی است اما از لحاظ قیمت و هزینه به صرفه نیستند.

تفاوت full hd با hd در چیست؟

مهم‌ترین تفاوت full hd با hd در کیفیت تصویر آن‌ها است. رزولوشن کیفیت فول اچ دی ۱۹۲۰x۱۰۸۰ پیکسل است اما رزولوشن HD به ۱۲۸۰x۷۲۰ پیکسل می‌رسد. این تفاوت در تعداد پیکسل‌ها باعث می‌شود که تصاویر Full HD دقیق‌تر باشند، جزئیات بیشتری را نمایش بدهند و صحنه‌ها و رنگ‌ها را به طور کامل ارائه کنند.

از آنجا که تعداد پیکسل‌های Full HD خیلی بیشتر است، وضوح تصاویر آن بیشتر می‌شود و رنگ‌های آن هم زنده‌تر و واقعی‌تر هستند. به همین خاطر است که تماشای فیلم، بازی و محتواهای مختلف در تلویزیون‌های Full HD بهتر است.

کیفیت فول اچ دی بهتر است یا hd؟

کیفیت Full HD بهتر از HD است. Full HD رزولوشن بالاتری دارد و تعداد بیشتری پیکسل را در هر فریم نمایش می‌دهد. در نتیجه کیفیت تصویر استاندارد Full HD بیشتر و واقع‌گرایانه‌تر است و رنگ‌های ارائه‌شده توسط آن‌ هم به طور کلی زنده‌تر و شفاف‌ترند.

 نمایش یک بازی در استانداردهای 4K و 1440p و 1080p و  720p (به ترتیب از راست به چپ)
تاکنون استانداردهای پیشرفته‌تری مثل 4K برای مانیتورهای مختلف عرضه شده؛ اما استاندارد فو اچ دی به خاطر تناسب بین کیفیت جلوه‌های بصری و قیمت مناسب خود همچنان طرفداران زیادی دارد.

علاوه بر این کیفیت Full HD در مقایسه با استاندارد HD برای تماشای فیلم‌ها، بازی‌ها و محتواهای دیجیتال بهره‌وری بیشتری دارد. این استاندارد به خوبی تمام جزئیات صحنه‌ها را ارائه می‌کند و تجربه بصری کاربر را بهبود می‌بخشد. در نتیجه هنگام خرید مانیتورهای مختلف، اگر می‌خواهید تجربه بصری خوبی داشته باشید؛ باید کیفیت Full HD را انتخاب کنید.

کیفیت فول اچ دی در چند خط

کیفیت فول اچ دی (Full HD) یکی از بهترین استانداردهای موجود برای کیفیت تصویر در مانیتورهای مختلف است. رزولوشن این استاندارد به ۱۹۲۰x۱۰۸۰ پیکسل می‌رسد و کیفیت تصویر در آن تجربه بصری بسیار خوبی ایجاد می‌کند. به همین خاطر است که تلویزیون‌های Full HD به خوبی می‌توانند محتواهای مختلفی مثل فیلم‌‌ها، برنامه‌های تلویزیونی، ویدیوها یا بازی‌های مختلف را نمایش بدهند.

چند سوال درباره کیفیت فول اچ دی

۱. کیفیت فول اچ دی پلاس چیست؟

رزولوشن کیفیت فول اچ دی پلاس (+FHD) به ۲۲۲۰x۱۰۸۰ پیکسل می‌رسد. علاوه‌براین استاندارد دیگری به کیفیت اچ دی پلاس (HD+) هم وجود دارد که تعداد پیکسل‌های آن به ۱۶۰۰×۹۰۰ پیکسل می‌رسد و کیفیت آن هم بین استانداردهای Full HD و HD قرار می‌گیرد.

۲. کیفیت فول اچ دی چیست؟

کیفیت فول اچ دی که تحت عنوان 1080P هم شناخته می‌شود، یکی از پرکاربردترین و بهترین استانداردهای موجود در نمایش تصاویر مختلف است و رزولوشن آن به ۱۹۲۰x۱۰۸۰ پیکسل می‌رسد.

۳. تفاوت full hd با hd در چیست؟

تفاوت اصلی بین Full HD و HD در کیفیت تصویر آن‌ها است. رزولوشن کیفیت فول اچ دی ۱۹۲۰x۱۰۸۰ پیکسل است اما رزولوشن استاندارد HD به ۱۲۸۰x۷۲۰ پیکسل می‌رسد.

منابع: pcmag _ itechtics

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × یک =