ویدئو وال و نمایشگر صنعتی

انواع فرمت‌های تصویری ویدئو وال؛ معرفی ۸ نمونه رایج

یک ویدئو وال متشکل از ۶۰ اسکرین مجزا که هر کدام یک تصویر از طبیعت را نشان می‌دهند.
زمان مطالعه: 5 دقیقه

تصاویر در دیوارهای ویدئویی با انواع فرمت‌های تصویری ویدئو وال تولید می‌شوند. اما همه آنها برای نمایشگرهای صنعتی قابل نمایش نیستند. برای اینکه ویدئو وال تصویری را نمایش دهد لازم است پردازنده یا پروسسور آن بتواند آن فرمت ویدئویی را بخواند و سپس روی اسکرین نشان دهد. معمولاً ویدئو وال‌ها از فرمت‌های تصویری رایج و پرکاربرد پشتیبانی می‌کنند. این مقاله از نیوتک این فرمت‌های ویدئویی را بررسی کرده است.

منظور از انواع فرمت‌های تصویر ویدئو وال چیست؟ 

 بد نیست قبل از اینکه انواع فرمت‌های تصویری ویدئو وال را بررسی کنیم، با مفهوم فرمت فایل ویدئویی آشنا شویم. ویدئو یک مجموعه تصاویر همراه با صوت، زیرنویس یا هر چیز دیگری است. فرمت ویدئویی مثل یک پک (Pack) است که در آن تصاویر با فرمت ویدئویی، همراه با صدای فیلم در فرمت صوتی ذخیره و با هم همگام می‌شوند. سایر موارد مثل زیرنویس  هم در این پک قرار می‌گیرند. فرمت‌های ویدئویی همیشه طوری هستند که در نهایت، حجم فایل اصلی کاهش پیدا کند.

فرمت‌های ویدئویی MP4

 MP4 رایج‌ترین فرمت در بین انواع فرمت‌های تصویری است. این فرمت اولین‌بار توسط اپل و برای پخش‌کننده iTunes منتشر شد؛ اما این روزها اکثر شرکت‌های بزرگ فناوری، تولیدات خود را به‌صورت پیش‌فرض با این فرمت تولید می‌کنند، چرا که با بسیاری از دستگاه‌ها که از رمزنگاری MPEG-4، H264 و H265 پشتیبانی می‌کنند، می‌توانند این فرمت را بخوانند. حتی مرورگرها، برنامه‌های آنلاین و وب‌سایت‌های بزرگ مثل فیس‌بوک و یوتیوب نیز به‌راحتی با MP4 کار می‌کنند.

 فرمت MP4 با هدف ارائه تصاویر ویدئویی باکیفیت اما کم‌حجم ارائه شد. این فرمت ویدئویی تضمین می‌کند که ویدئو، حتی پس از چند بار ویرایش و ذخیره‌سازی دچار افت کیفیت نشود.

فرمت‌های تصویری ویدئو وال MOV

 این فرمت ویدئویی را اولین بار شرکت اپل معرفی کرد که نحوه رمزگذاری آن با MPEG-4 شباهت زیادی دارد. این فرمت ابتدا فرمت اصلی برای پخش‌کننده ویدئوی Quicktime بود؛ اما به دلیل کیفیت بالایی که داشت موردتوجه قرار گرفت. 

دو مستطیل مشکی رنگ که یک دایره آبی‌رنگ به شکل Q در آنها قرار دارد و به عنوان نمادی از فرمت MOV عمل می‌کند.
فرمت MOV یکی از فرمت‌های ویدئویی است که توسط شرکت اپل معرفی شد. 

این روزها انواع فرمت‌های تصویری ویدئو وال  مانند فرمت MOV کاربرد گسترده‌ای دارند. همه دستگاه‌های اپل مثل آی پد، آیفون و موارد دیگر می‌توانند این فرمت را به‌راحتی نمایش دهند. اکثر ویدئو وال‌هایی که از برندهای معتبر نظیر ال جی، جی پلاس و سایر محصولات شرکت نیوتک قدرت نمایش آن را دارند.

فرمت‌های تصویری نمایشگر صنعتی WMV

 خالق این فرمت ویدئویی، مایکروسافت بود و آن را برای نمایش ویدئوهایی باکیفیت عالی ارائه کرد. ویدئوهایی که با این فرمت تولید می‌شوند حجم بالایی دارند. البته آن به‌گونه‌ای توسعه یافته است که کاربران می‌توانند آن را برای فریم‌ورک Windows Media (یک فریم‌ورک نرم‌افزاری برای ضبط، پخش و انتقال داده‌های صوتی و تصویری) فشرده کنند.

 بیشتری کاربرد این فرمت ویدئویی در پخش آنلاین است و معمولاً روی ابزارهای فیزیکی مثل DVD و بلوبری قرار می‌گیرد. ویدئو وال‌های بزرگ که البته نیاز به فرمت‌های تصویری باکیفیت دارند نیز می‌توانند این تصاویر را نمایش دهند.

فرمت‌های تصویری AVI

 فرمت AVI یا Audio Video Interleave  یکی دیگر از انواع فرمت‌های تصویری ویدئو وال است. این فرمت با هر مرورگر وبی که روی هر دستگاهی اعم از ویندوز، مک و سایر سیستم‌عامل‌ها باشد، کار می‌کند. فرمت AVI نیز در سال ۱۹۹۲ توسط مایکروسافت ارائه شده و یکی از بهترین کیفیت‌های تصویری موجود را دارد که سازگاری گسترده‌ای با دستگاه‌های مختلف دارد. اما حجم تصاویر آن بالاست و برای نمایش آنلاین مناسب نیست.

 این فرمت به دلیل کیفیت خوبی که دارد، در صفحه‌نمایش‌های بزرگ مثل ویدئو وال‌ها، عالی نشان داده می‌شود. ویدئو وال‌های برندهای بزرگ، همگی قابلیت نمایش این فرمت تصویری را دارند.

فرمت‌های تصویری AVCHD

یکی دیگر از انواع فرمت‌های تصویری ویدئو وال Advanced Video Coding High Definition یا همان فرمت AVCHD  است. این فرمت ویدئویی در ابتدا برای دوربین‌های فیلم‌برداری شرکت پاناسونیک و سونی ایجاد شد و در واقع فرمتی برای فشرده‌سازی ویدئو بدون تاثیر بر کیفیت آن بود. AVCHD از H.264/MPEG-4 AVC برای فشرده‌سازی ویدئو و Dolby AC-3 برای فشرده‌سازی صدا استفاده می‌کند. بسیاری از دوربین‌های فیلم‌برداری شرکت سونی و پاناسونیک از این فرمت ویدئویی به‌صورت پیش‌فرض استفاده می‌کنند که البته برای ویدئوهای سه‌بعدی هم به کار می‌رود. به‌این‌ترتیب یک فرمت ویدئویی حرفه ایست که در ویدئو وال‌های حرفه‌ای نیز پشتیبانی می‌شود.

فرمت‌های تصویری ویدئو وال FLV

 این فرمت، مخفف عبارت Flash video format است که توسط ادوب سیستمز منتشر شد و محبوبیت زیادی پیدا کرد. این محبوبیت هم به‌خاطر سازگاری آن با ادوب فلش پلیر بود که امکان نمایش ویدئو در مرورگرهای وب را فراهم می‌کرد. اما FLV، فراتر رفت و امروزه اکثر دستگاه‌های پخش ویدئو و ویدئو وال‌های بزرگ هم از آن پشتیبانی می‌کنند.

یک رشته فیلم که از هفت تصویر کنار هم تشکیل شده و هر کدام تصویر یک گربه در حالتی مختلف را نشان می‌دهد.
FLV فرمت ویدئویی فلش است که به دلیل کاربرد گسترده ابزارهای شرکت ادوبی یک فرمت ویدئویی محبوب محسوب می‌شود. 

 FLV از کد ویدئویی H.264 و فرمت فشرده‌سازی صوتی HE-AAC پشتیبانی می‌کند. بااین‌وجود، به دلیل محدودیت‌های خاص مرتبط با فرمت H.264، Adobe استفاده از فرمت F4V را در کنار فشرده‌سازی H.264 برای عملکرد بهینه توصیه می‌کند. اکثر ویدئو وال‌ها نظیر ویدئو وال‌های شرکت نیوتک نیز با این شرایط، می‌توانند فرمت FLV را نمایش دهند.

فرمت WEBM

فرمت WEBM از انواع فرمت‌های تصویری ویدئو وال بود که در ابتدا توسط گوگل ایجاد شد و هدف آن ارائه یک فرمت ویدئویی مناسب برای کاربردهای آنلاین بود تا بتواند جایگزین HTML5 (زبان نشانه‌گذاری برای ساخت و ارائه محتوای وب) شود. این فرمت نسبتا جدید است و در حال حاضر از سیستم‌عامل‌های مک و پلیر Quicktime پشتیبانی نمی‌کند. اما با پخش‌کننده‌های معروف و محبوبی مثل VLC، K-player، MPlayer و غیره سازگاری دارد. ویدئو وال‌ها نیز می‌توانند این فرمت ویدئویی را به‌راحتی نمایش دهند.

فرمت MPEG-4

 استاندارد MPEG-4 که در سال ۱۹۹۸ معرفی شد همان نسخه قدیمی H.264 است بااین‌حال در سیستم‌های قدیمی و فرمت‌های ویدئویی خاص از آن استفاده می‌شود. اما محبوبیت آن در مقایسه با فرمت‌های H.264 و H.265 کمتر است.

 این استاندارد در حال تکامل است و مرتبا بهبود و گسترش داده می‌شود. در حال حاضر نیز این نوع فرمت‌ تصویری ویدئو وال نسبت به قبل از نظر کدنویسی، کیفیت، نرخ بیت و انعطاف‌پذیری بهبود پیدا کرده است و به شکل گسترده‌ای در صنعت رسانه‌های دیجیتال استفاده می‌شود.

انواع فرمت‌های تصویری ویدئو وال در چند خط

 فرمت‌های ویدئویی نحوه فشرده‌سازی و ذخیره ویدئوها را نشان می‌دهند. خوشبختانه ویدئو وال‌ها طیف وسیعی از انواع فرمت‌های تصویری را نمایش می‌دهند. اما در هنگام انتخاب فرمت ویدئویی باید توجه کنید که آیا با دستگاه شما سازگار است یا خیر. البته خوشبختانه این روزها ابزارهای نرم‌افزاری زیادی برای تبدیل فرمت‌های ویدئویی به هم وجود دارد و از این بابت مشکلی نخواهید داشت. ویدئو وال‌های برندهای معتبر نظیر ال جی، جی پلاس و نیوتک که محصول شرکت نیوتک به بازار ارائه می‌شوند از اکثر فرمت‌های ویدئویی معروف و پرطرفدار پشتیبانی می‌کنند و کاربران، مشکلی در این زمینه نخواهند داشت.

منابع: dexonsystems _ nucleustechnologies

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + 18 =