سخت افزار

دنیای هولوگرافی

دنیای هولوگرافی
زمان مطالعه: 2 دقیقه

سیستم هولوگرافی پروجکشن(Holographic Projection) تصویری تمام رنگی با رزولوشن بالا و بدون محدویت مکانی به صورت سه بعدی ارائه می دهد. بینندگان می توانند یک شئ و یا شخص واقعی را روی صحنه ببینند در حالی که با تصویر شئ و شخص مجازی در تعامل هستند.

این تصاویر در چشم انسان در فضا با عمق و پرسپکتیو و به صورت معلق دیده می شوند و تجربه ای به شدت نزدیک به واقعیت را در ذهن مخاطب ایجاد می کند. یکی از نکات مهم هولوگرافیک پروجکشن عدم نیاز به استفاده از عینک های مخصوص است و بیننده می تواند به طور مستقیم و بدون واسطه با تصویر مورد نظر ارتباط برقرار کند.

پخش تصاویر هولوگرافیک می تواند روی یک صحنه (با تجهیزات خاص) و یا توسط یک پروجکتور روی یک صفحه شفاف و نامرئی ارائه شوند.

این تکنولوژی موج جدیدی در نحوه دید ایجاد می کند و تاثیرات شگرفی روی تمام زمینه های زندگی مثل تجارت، آموزش، علم و هنر و مراقبت و سلامتی دارد. هم چنین با هزینه و بودجه عظیم سینما ها برای پخش و اکران سه بعدی فیلم ها، توجه مردم به سیستم های سه بعدی جلب شده است و محققان بسیاری روی انواع نمایش آن تمرکز کرده اند.

یک هولوپروجکتور (HoloProjector)  می تواند در فرمت بزرگ، روی سطوح متفاوت و در نقاط کانونی مختلف و یا حتا مقیاس های کوچک روی وسایل شخصی کوچک مثل تلفن های همراه  باشد.

جذابیت دید سه بعدی، امری جدید نیست و اولین تجربه های آن به زمان استروسکوپ ها بر می گردد و تا اواخر قرن اخیر توسط فیلم های سه بعدی ادامه داشت. و در نهایت امروزه با استفاده از تکنولوژی هولوگرافی به شکل ویژگی های واقعیت مجازی (Virtual Reality) ادامه پیدا کرده است.

تکنولوژی سه بعدی هولوگرافی پروجکشن بر پایه تکنیک های وهم آمیز نمایش Pepper’s Ghost (اولین تئاتر ویکتوریایی دهه 1860 لندن )می باشد. این تئاتر ها به این شکل بودند که یک بازیکر با لباس شبح مانند، به دور از چشم حضار، در زاویه ای از صحنه و نور می ایستد که تماشاگران سایه آن را می دیدند و لی بازیگر را از نظر آن ها پنهان بود.

این فناوری به سرعت در حال توسعه و رشد است و از ابتدا در رقابت های تجاری محصولات و تبلیغات کاربرد داشته است چرا که جلوه ای بسیار چشمگیر دارد و در خاطر مخاطب باقی می ماند.

اولین بار این تکنیک توسط کمپانی های Big Brother(TV show) ، Coca-Cola و BMW برای تبلیغات تجاری استفاده شد. از آنجا که هزینه ی این تجهیزات، ‌بسته به کیفیت،‌ مدل و اندازه ی آنها، طیف وسیعی دارد، از کسب و کارهای کوچک گرفته تا برندهای بزرگ دنیا از مشتریان این تکنولوژی به شمار می­آیند، Master Card، Samsung،   Adidas، Apple  و دیگر برندهای مطرح دنیا از این تکنولوژی به منظور معرفی محصولاتشان بهره گرفته اند.

تکنولوژی های نمایش سه بعدی مدرن همچون هولوگرافی نه تنها در در کامپیوترها و تلویزیون ها محبوب هستند؛ بلکه نمایش آن ها به صورت محیطی و درک تجربی آن به مراتب جذاب تر است.  هولوگرافی پروجکشن کاربردهای فراوانی دارد مثل: مدل سازی پزشکی، شبیه سازی پرواز، کنترل ترافیک هوایی، شبیه سازی میدان جنگ، تشخیص پزشکی، تشخیص آب و هوا، سرگرمی، تبلیغات،  آموزش، انیمیشن ها، واقعیت مجازی، روبوتیک و …

سطح ابتدایی تر این جلوه ها را می توان در زندگی روزمره مشاهده کرد. تلویزیون های سه بعدی، لیبل های هولوگرام امنیتی و یا حتی تصاویر لنتی کولار روی بسته بندی ها.

منبع: http://www.iran-hologram.com/

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *